Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Tietoa toimistosta

Hyvä yleisjuridiikan hallinta on osaavalle lakimiehelle tärkeää. Monet lakimiehet kuitenkin myös erikoistuvat tietyille oikeudenaloille. Olemme erityisesti rikosoikeuteen, verotukseen ja hallintoasioihin erikoistunut lakiasiaintoimisto. Hoidamme kuitenkin monenlaisia lainopillisia toimeksiantoja ja selvitämme, kuinka pääsemme sinulle parhaaseen lopputulokseen. Olemme hoitaneet erilaisia toimeksiantoja toimiston perustamisesta eli vuodesta 2020 alkaen ja auttaneet päämiehiämme mitä erilaisimpien ongelmien kanssa. Toimintamme kulmakivinä ovat luottamuksellisuus, ammattitaito ja päämiehen edusta huolehtiminen parhaalla mahdollisella tavalla. Palvelemme sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Puoleemme voi kääntyä luottamuksellisesti – oli asiasi sitten pieni tai suuri.

Toimistomme sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Esplanadilla. Hoidamme toimeksiantoja erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös Etelä-Karjalan alueella (erityisesti Luumäki ja Lappeenranta). Esimerkiksi oikeudenkäynnit hoidetaan tarvittaessa koko Suomessa. Lisäksi monien toimeksiantojen osalta toimenpiteet voidaan suorittaa etäyhteyksin.

Jatkuva kouluttautuminen ja oman osaamisen päivittäminen on tärkeää myös lakimiehille. Näin pystymme auttamaan myös asiakkaitamme parhaiten ja uusimpaan tietoon perustuen. Omien erikoistumisalueittemme ja yleisjuridiikan hoitamisen lisäksi toimimme yhteistyössä eri oikeudenaloihin erikoistuneiden lakimiesten kanssa. Tarpeen vaatiessa ohjaamme sinut asiantuntevalle yhteistyökumppanillemme ja saat juuri oikean erikoisosaamiseen käyttöösi.

 

Lakimies Mikko Laapas

Mikko Laapas
Oikeustieteen tohtori, varatuomari, KTM

Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Mikolla on monipuolinen ja vankka kokemus erilaisten toimeksiantojen hoitamisesta ja oikeudenkäynneistä. Hänen erikoistumisalueitaan ovat rikosoikeudelliset toimeksiannot, verotus (erityisesti veroriidat) sekä erilaiset hallinto-oikeudelliset asiat. Mikko hoitaa lisäksi erilaisia riita-asioita sekä perhe- ja jäämistöoikeudellisia toimeksiantoja. Hän on toiminut paljon myös ulkomaalaisasioiden parissa. Mikko on työskennellyt aikaisemmin muun ohella liikejuridiikkaan erikoistuneessa asianajotoimistossa, tuomioistuinlaitoksessa ja väitöstutkijana Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus Verohallinnosta eri verovalvontatehtävistä. Mikko on auskultoinut vuosien 2016–2017 aikana varatuomariksi Vantaan käräjäoikeudessa ja Helsingin hallinto-oikeudessa perehtyen erityisesti rikos-, ulkomaalais- ja veroasioihin. Hän väitteli oikeustieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2022. Vero- ja rikosprosessioikeutta käsittelevä lainopillinen väitöstutkimus keskittyy itsekriminointisuojan vaikutukseen vero-oikeudessa. Yksityisenä lakimiehenä omassa lakiasiaintoimistossa Mikko on työskennellyt vuodesta 2020 alkaen.

Tutkintotiedot

Oikeustieteen maisteri, Helsingin yliopisto 2015
Varatuomari, Vantaan käräjäoikeus ja Helsingin hallinto-oikeus 2017
Kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopisto 2017
Oikeustieteen tohtori, Helsingin yliopisto 2022