Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Verottaja löysi vuodelta 2023 ainakin 5 miljoonaa euroa ilmoittamattomia suomalaisten some-tuloja

Sosiaalisesta mediasta saatavat tulot tehovalvonnassa

Verohallinto ilmoitti jo aiemmin valvovansa vuoden 2023 aikana tehostetusti muun ohella erilaisista sosiaalisen median kanavista saatavia tuloja. ”Some-tulojen” valvonta voi kohdistua esimerkiksi ns. influencereihin, tubettajiin, taiteilijoihin, esiintyjiin ja muihin sosiaalisen median vaikuttajiin. Pelkästään Onflyfansista tuloja jäi ilmoittamatta viime vuonna yli 5 miljoonaa euroa ilmoittaa Verohallinto tiedotteessaan (25.3.2024). 

Jos tuloja on aiempina vuosina jäänyt ilmoittamatta, voi olla aiheellista vaatia kyseisiin verovuosiin liittyvä oikaisu oma-aloitteisesti. Eri vaihtoehdot kannattaa kuitenkin harkita tarkasti asiaan perehtyneen verojuristin kanssa. Lue lisää blogikirjoituksesta.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä. Yhteystiedot löydät täältä.

Verohallinto valvoo vuonna 2023 tehostetusti muun ohella some-tuloja

Verohallinto on ilmoittanut valvovansa vuoden 2023 aikana tehostetusti muun ohella ravintola-alaa ja erilaisista sosiaalisen median kanavista saatavia tuloja. ”Some-tulojen” valvonta voi kohdistua esimerkiksi ns. influencereihin, tubettajiin, taiteilijoihin, esiintyjiin ja muihin sosiaalisen median vaikuttajiin. Sosiaalisesta mediasta ja erilaisesta alustataloudesta saatavat tulot ovat nousseet yhä useammalle merkittäväksi tulonlähteeksi tai niiden kautta saadaan esimerkiksi merkittäviä sivutuloja. Myös ruokalähetit ja muut vastaavat toimijat ovat valvonnan kohteena. Lue lisää blogikirjoituksesta.

 

Vero

Lakimieskulujen kattaminen oikeusturvavakuutuksesta tai valtion oikeusavusta

Monissa asioissa lakimieskulut voidaan kattaa joko oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Mitä voidaan korvata ja millä edellytyksillä? Lue lisää blogista.

oikeusturvavakuutus

Väitöstilaisuus: Itsekriminointisuoja vero-oikeudessa

Varatuomari, OTM, KTM Mikko Laapas väittelee itsekriminointisuojasta vero-oikeudessa, perjantaina 9.9.2022 klo 12.00 Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.
  • Väitöstutkimuksessa käsitellään rikosoikeudellisena prosessiperiaatteena tunnetun itsekriminointisuojan vaikutusta vero-oikeudessa. Väitöskirjassa systematisoidaan itsekriminointisuojan soveltamisalaa vero-oikeudessa ja arvioidaan verotusmenettelyyn liittyviä tilanteita, joissa itsekriminointisuoja aktualisoituu.

Artikkelissa kuvataan tarkemmin väitöstutkimusta ja esitellään väitöskirjaa.