Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Verohallinto valvoo vuonna 2023 tehostetusti muun ohella some-tuloja

Verohallinto on ilmoittanut valvovansa vuoden 2023 aikana tehostetusti muun ohella ravintola-alaa ja erilaisista sosiaalisen median kanavista saatavia tuloja. ”Some-tulojen” valvonta voi kohdistua esimerkiksi ns. influencereihin, tubettajiin, taiteilijoihin, esiintyjiin ja muihin sosiaalisen median vaikuttajiin. Sosiaalisesta mediasta ja erilaisesta alustataloudesta saatavat tulot ovat nousseet yhä useammalle merkittäväksi tulonlähteeksi tai niiden kautta saadaan esimerkiksi merkittäviä sivutuloja. Myös ruokalähetit ja muut vastaavat toimijat ovat valvonnan kohteena.  

 

Vero

Lakimieskulujen kattaminen oikeusturvavakuutuksesta tai valtion oikeusavusta

Monissa asioissa lakimieskulut voidaan kattaa joko oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Mitä voidaan korvata ja millä edellytyksillä? Lue lisää blogista.

oikeusturvavakuutus

Väitöstilaisuus: Itsekriminointisuoja vero-oikeudessa

Varatuomari, OTM, KTM Mikko Laapas väittelee itsekriminointisuojasta vero-oikeudessa, perjantaina 9.9.2022 klo 12.00 Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.
  • Väitöstutkimuksessa käsitellään rikosoikeudellisena prosessiperiaatteena tunnetun itsekriminointisuojan vaikutusta vero-oikeudessa. Väitöskirjassa systematisoidaan itsekriminointisuojan soveltamisalaa vero-oikeudessa ja arvioidaan verotusmenettelyyn liittyviä tilanteita, joissa itsekriminointisuoja aktualisoituu.

Artikkelissa kuvataan tarkemmin väitöstutkimusta ja esitellään väitöskirjaa.